Dijital Baskı

Dijital Baskı Nedir?

Dijital baskı, dijital ortamlarda bulunan görsel metinlerin üzerine materyaller yardımıyla basılmasına denir. Dijital baskılar, materyaller yardımıyla baskı yapacağınız yöntemlerden sadece birisidir. Dijital baskılar, genelde küçük işler için kullanılmaktadır. Dijital baskılar ofset baskıya göre daha ucuzdur. Ayrıca daha hızlı bir yöntemdir. Teknolojini hızla geliştiği günümüzde matbaacılık sektörü de gelişmektedir. Bu sektörler günümüze ayak uydurarak büyük bir değişim yaşamaya başlamıştır. Son yıllarda dijital baskılar konusunda ciddi adımlar atıldı. Gelen bu adımlar neticesinde dijital baskıya olan talep daha fazla artmaktadır. Ayrıca daha avantajlı olabilmektedir. Dijital baskılar bilgisayar ortamında hazırlanabilir ve bununla alakalı tasarımlar yapılabilmesini sağlar. Gerekli tasarımlar ve resimler bilgisayar ortamında hazırlandıktan sonra baskı makinası sayesinde çıkarılmaktadır. Dijital baskılar daha çok broşürler ve el ilanları için kullanılmaktadır. Dijital baskılar ofset bakılara göre daha ucuzdur. Bunun nedeni ön üretim aşaması olmamasıdır. Baskı makinelerinde 1 saat içinde ortalama 10 bin baskı çıkarılabilir. Bu nedenle acil olarak bir baskı yapması gereken insanlar dijital baskı sayesinde ihtiyaçlarını en kısa sürede karşılayabilir. Dijital baskılar 3 kısımdan oluşmaktadır.
  • Makineye yerleştirilen kumaş yeri
  • Baskının yapılan kısmı
  • Kumaşın ve kurutmanın yapıldığı kısmıdır

Dijital Baskı Ankara

Bu kısımlar neticesinde dijital baskılar sağlıklı bir şekilde çalışır. Ancak bu kısımlar 2000 li yılların başında sıkça kullanılırdı. Günümüzde bunların yerini dijital baskılar almıştır. Dijital baskıların almasıyla daha pratik imkanlar doğmuştur. Dijital baskılar genellikle davetiye işleri için kullanılır. Ayrıca hızlı bir baskı makinesi olduğu için 50 adet broşürü veya davetiyeyi hemen çıkarabilirsiniz. Bu nedenle acil durumlarda dijital baskıcı makineleri kurtarıcınız olur. Baskı makinesine geçmeden önce bastıracağınız şeylerin tasarımını bilgisayar ortamında yapabilirsiniz. Herkes bazı yazılımları bilmeyebilir fakat bu konuda tanıdıklarınızdan yardım alabilirsiniz. Dijital baskılar günlük kullanım için uygundur. Günlük olarak verebileceğiniz siparişlerle daha kolay verim alabilirsiniz.

Dijital Baskının Avantajları

Dijital baskının birçok avantajı bulunmaktadır. Dijital baskının avantajı kişiden kişiye göre değişir. Buna göre eğer baskı yapmak istiyorsunuz ve adet sayınız az ise dijital baskıyı yapmak sizin için avantajlı olabilir. Yaptıracağınız baskıları daha hızlı bir şekilde elinize geçmesini istiyorsanız dijital baskılar sizin için daha uygun olabilir. Dijital baskılar hızlıdır. Kolayca tasarım oluşturabilmek için Photoshop gibi yazılım programları kullanılabilir. Dijital baskılar günümüzde her işletme için önemlidir. Dijital baskılarda kişiye özel tasarımlar yapılabilir. Kalıp kullanılmaması nedeniyle müşteriler dilediği baskı ürününü tasarlayıp basabilir.
  • Dijital baskılar hızlı oluğu gibi 1 adet veya 10 adet gibi az adette baskı almanızı sağlamaktadır.
  • Az sayıda basacağınız baskının maliyetleri dijital baskıda daha azdır. İhtiyacınız oldukça dijital baskılar sayesinde baskı elde edebilirsiniz.
  • Renksiz olarak yapacağınız baskıların maliyeti daha düşüktür.
  • Dijital baskılar günümüzde teknoloji ile bütünleşmesiyle herkes tarafından kullanılabilir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Folyo Baskı

İç Mekan Baskı

Fuar Dijital Baskı